Kom goed voor de dag op het wereldwijde web

Divide

18 juni, 2019

Blog Camera

Je hebt organisaties die social media inzetten met een gericht marketingdoel in het achterhoofd en je hebt bedrijven die het gebruiken ‘omdat iedereen het doet’. Eén ding is zeker: social media is ook uit het zakelijke landschap niet meer weg te denken. Wat daarbij vaak wordt onderschat: de profielfotografie.

En laat LinkedIn nou onlangs nog haar uiterlijk veranderd hebben, waardoor de profielfoto’s nóg groter vertoond worden. Het gebruik van een weinig representatieve foto zal dus steeds pijnlijker worden. Te dichtbij, te ver weg, vanuit een ongelukkig camerastandpunt, verkeerde focus, onrustige achtergrond of gewoon simpelweg een slechte foto. We zien het dagelijks voorbijkomen.

Natuurlijk is je profielfoto slechts een onderdeel van de totale social media strategie, maar het belang van een goede presentatie is niet gering. Mensen zijn nou eenmaal visueel ingesteld en plakken graag, al dan niet bewust, een (voor)oordeel op iemands voorhoofd. Zoals een website een visitekaartje is voor je onderneming, zo is je profielfoto dat voor social media.

Een goede online presentatie (voor LinkedIn, Facebook, Twitter, de website enzovoort) loont zeker en hoeft maar weinig tijd en geld te kosten. We vinden altijd wel een plaatsje in onze fotostudio, zodat wij u kunnen helpen bij het professioneel pimpen van uw online presentatie!