Mooi van buiten en van binnen

Divide

18 augustus, 2018

Your Products

Your Products International BV – verpakking

Een gezicht geven aan het schoonheidsmasker van Hollywood Black Mask …. dat was de opdracht. Als gespecialiseerd bureau in totaalconcepten, denken wij graag mee van basisidee naar concept en uitvoering. De eerste stap is het uitwerken van een logo, waarbij de uitstraling van het product aansluit bij de naam. Wij zijn direct van mening dat de allure van Hollywood onderdeel moet worden van het logo; een gouden ster die de naam omarmt.
De iconische letters, die op de bekende Amerikaanse heuvels staan, nemen wij over in het logo. De kleurstelling van het logo wordt zilver en goud, wat past bij de glitter & glamour uit Californië.

Qua verpakking zijn er veel varianten mogelijk. Het is voor ons duidelijk dat ‘black mask’ een zwart doosje moet worden. Dit past bij de naam, de uitstraling én de inhoud.

Een aantal modellen passeren de revue en we vragen ons af: moet het eenvoudig zijn, zodat de aandacht naar de tekst gaat en de nieuwsgierigheid wordt gewekt? Of is een doosje met uitsparing toch beter, zodat je een deel van het potje kunt zien? Na een aantal knip- en plaksessies, blijkt een eenvoudig, dichtgevouwen doosje prima werkbaar. De gebruiksaanwijzing maken we op maat, waardoor deze op de millimeter nauwkeurig onderin het doosje past.
Praktisch en functioneel tegelijk, de bijsluiter is een goede versteviging van het doosje. Als sluitstuk van de opdracht volgen de etiketten; een sticker met het logo en een sticker met informatie over het masker.

Hollywood Black Mask is een mooi voorbeeld van creatief vormgeven, van basis naar eindproduct.