UTODAS – Website

Divide

21 september, 2021

Utodas

Utodas biedt een totaaloplossing voor leveranciers van bulkgoederen die actueel inzicht willen hebben in het voorraadniveau bij hun klanten. Utodas ontwikkelt en installeert de digitale meetapparatuur die deze voorraad registreert, zorgt ervoor dat de communicatie tussen klant en leverancier optimaal verloopt en dat de voorraadgegevens continu online inzichtelijk zijn. Best ingewikkeld. En dus moest er een website komen die ‘loud and clear’ antwoord geeft op de vraag of Utodas iets voor de bezoeker kan betekenen. Die bezoeker moet een helder beeld krijgen van wat het bedrijf te bieden heeft en of dat van toepassing is op zijn sector. Belangrijk is vooral dat de potentiële nieuwe klant het gevoel heeft dat hij bij Utodas krijgt wat er beloofd wordt. Studio Pothoff wil voorkomen dat een website van een technisch bedrijf als Utodas precies dat technische en ingewikkelde uitstraalt, waardoor een bezoeker al snel verder googelt naar informatie die aantrekkelijker gepresenteerd wordt. Voor Utodas is het volledige proces gevisualiseerd aan de hand van vijf symbolen. De techniek is omgezet naar een goed gevoel; er is een ‘visuele identiteit’ gegeven aan alle technische aspecten. Direct op de homepage wordt de werkwijze van levering, installatie en communicatie tot het monitoren van alle gegevens, via mobiel netwerk, weergegeven. “Dit is wat wij doen, dit is wat wij voor u kunnen betekenen!”

Utodas

Naast de ontwikkeling van de illustraties namen we ook de structuur en het ontwerp van de website voor onze rekening. Uiteraard is de site volledig responsive, en dus ook op smartphone en tablet te benaderen. De uitstraling is helemaal ‘Utodas’, in de huisstijlkleuren geel en grijs. Uit het ontwerp van de symbolen kwam ook een restyling van het logo voort, om dat mooi te laten aansluiten op de uitstraling van de website en herkenbaarheid te creëren.

De website is niet alleen duidelijk, maar ook nog eens zeer onderscheidend ten opzichte van concurrerende bedrijven. En een tikje eigenzinnig, zoals Utodas zelf.