XINTC global
Huisstijl & website

Divide

19 oktober, 2023

Studio Pothoff | XINTC global

XINTC is een bedrijf dat momenteel volop in de spotlights staat. Het biedt de mogelijkheid om zonne- en windenergie om te zetten in waterstof. Dit proces vindt plaats in een elektrolyser die op iedere locatie waterstof kan produceren, onafhankelijk van het type energiebron. Groener kan het niet! Voor de start-up werd een logo ontworpen en aan de hand van diezelfde huisstijl werd een hele nieuwe website gebouwd. Dan was er de realisatie van een beursstand op de Hannover Messe 2023 met als thema ‘Industrial Transformation – Making the difference’. In alle communicatie-uitingen ligt de nadruk op het visualiseren en begrijpelijk maken van dit slimme product.

In het logo van XINTC zijn elementen te herkennen die te herleiden zijn tot het proces van elektrolyse. Zo staan de felgekleurde bolletjes symbool voor de twee waterstofatomen die tezamen het waterstofmolecuul vormen. Het logo is vervolgens gebruikt in de vervaardiging
van visitekaartjes, waarop ook de QR-code
is afgebeeld, zodat geïnteresseerden direct de contactgegevens van XINTC in hun
mobiel kunnen opslaan.

Studio Pothoff | XINTC global

De website is gebouwd in WordPress, waardoor onderhoud eenvoudig is en veranderingen gebruikersvriendelijk kunnen worden doorgevoerd. Met de input van XINTC zijn schema’s en grafieken grafisch uitgewerkt en toegevoegd. De verklarende icoontjes zijn eveneens op de website terug te vinden. Zij fungeren als wegwijzers en leiden bezoekers doelgericht door de website heen.

Dit jaar is de elektrolyser van XINTC geïntroduceerd op de Hannover Messe, de grootste technologische industriebeurs ter wereld, waar honderden internationale bedrijven uit de machinebouw, elektrotechniek, energie, software en IT tonen waar ze staan op weg naar een efficiënt gebruik van bronnen, klimaatneutrale en veerkrachtige productie. Aan Studio Pothoff de mooie uitdaging om de vormgeving en productie van de beursstand op zich te nemen. In deze kakefonie van technologie
is eenvoud het toverwoord. Daarom is in het ontwerp van de stand veel ruimte gelaten voor het ouderwets ontmoeten van relaties, door eenvoud en symmetrie als leidraad te nemen. Inmiddels kijkt XINTC terug op een geslaagde beurs.